Nordnorsk skolekonferanse 2019

Troms · 02.september - 03.september 2019

Ungt Entreprenørskap har gleden av å invitere til Nordnorsk Skolekonferanse 2019! Denne gangen møtes vi i Bodø! Temaet for årets konferanse er Fagfornyelsen og entreprenørskap, og vi kan love gode foredragsholdere, nyttig nettverksbygging og verdifull inspirasjon.

Dagens læring – fremtidens næring
2020 markerer året hvor de nye læreplanene for første gang tas i bruk – på Nordnorsk skolekonferanse vil deltakerne lære mer om hvordan Ungt Entreprenørskaps programmer og metoder kan brukes i undervisningen, skreddersydd for de nye læreplanene. Vi vil i tillegg til læring, også sette fokuset på næring. For hva skal vi i Nordnorge egentlig leve av i fremtida?

Meld deg på her!

konf1_reference

Bodø 2.- 3. september 2019 -  Radisson Blu Hotel

DELTAKERAVGIFT: 

kr 1 850,- inkl overnatting man-tir
kr    850,- uten overnatting

Deltakeravgift inkluderer alle programfestede måltider. 
For de som behøver overnatting fra søndag 1. september, kan vi reservere rom for deg - kr 1 260,-

Klikk her for å påmelding

UE Troms dekker påmeldingsavgiften for de første 30 påmeldte! Kontakt Cato O. Birkestrand ved spørsmål.

cato@ue.no  981 31 588

Entreprenørskap i fremtidens skole

Ekkernes_large

Marit Ekkernes jobber til daglig som rektor på Preståsen skole, en ordinær barneskole med spesialavdelinger og innføringsklasse. Som tidligere lærer og skoleleder i Oslo, og med erfaring innenfor skoleutvikling fra Bodø kommune og som utviklingsveileder i Øst-Finnmark, vet Marit ett og annet om skolens «indre liv». Hun kommer til Nordnorsk skolekonferanse, og med seg har hun et brennende engasjement for entreprenørskap i skolen!

Sammen skal vi dele erfaringer, og se på hvilke muligheter Fagfornyelsen vil gi – både for skoleledere, lærere og ikke minst elever. Hvordan skal vi utvikle elevenes entreprenørskapsferdigheter i fremtidens skole?

__________________________________________________

Innspill til Udir: Fagfornyelsen

udir_large

På årets skolekonferanse vil representanter fra en av arbeidsgruppene for nye læreplaner være tilstede. Arbeidsgruppen for læreplanene i Entreprenørskap og bedriftsutvikling vil prate litt om status, fremdrift og hvilke premisser de jobber under – før vi kjører en liten runde for innspill. Her kan dere virkelig være med å forme morgendagens skole!

__________________________________________________

 

Workshop med Ungt Entreprenørskap

Bedriftsprogrammene er det største fokusområdet for Ungt Entreprenørskap i årene som kommer. Med sitt omfang, sin kompleksitet og fleksibilitet mener vi også at de er et utmerket verktøy for dybdelæring og tverrfaglig arbeid!

På skolekonferansen vil det gjennomføres parallellsesjoner for ulike grupper (mellomtrinnet, ungdomsskolelærere, nye UB-lærere, erfarne UB-lærere) med mål om å styrke din kompetanse som lærer og veileder for elev- og ungdomsbedrifter. Og hvordan lærer man best? Ved å gjøre

Ståle Økland 

stale-okland980x674_large

"Norge i omstilling og utvikling"
Norge er i omstilling. Vi går fra olje til grønn energi, vi går fra produksjonsøkonomi til digital økonomi og det satses på ny kunnskap og ny kompetanse innen nye næringer. Bedrifter, byer, regioner, organisasjoner og det offentlige ruster seg for en ny tid. Hvordan endrer dette oss som mennesker, hvor ligger forretningsmulighetene og risikoen? Og hva blir viktig for å lykkes i fremtiden?

Ståle Økland er blant landets fremste eksperter på trender innenfor ledelse, teknologi og innovasjon. Han kommer til Nordnorsk skolekonferanse for å se inn i glasskula sammen med oss, og prøve skape et bilde av hvordan fremtiden vil se ut.

______________________________________________________________

Jesper Stenersen

361369136236070847011316206605682662178816n_large

«Hva skal du blir når du blir stor?»
Sannsynligvis blant de aller første spørsmålene vi møter på i livet. For noen er det en kilde til inspirasjon og dagdrømming, for andre blir det kanskje en kilde til usikkerhet – for hvem aner egentlig hva man skal bli når man blir stor? Og når er man blitt stor, hva da?

Jesper har selv vært gjennom en reise hvor svaret på dette spørsmålet har endret seg flere ganger. For han ble det å prøve ut arbeidslivets mange alternativer, inkludert det å ha ungdomsbedrift, det som ga han svaret. Nøyaktig hva svaret er, vet han likevel ikke helt enda.

Etter å ha fullført to år som kontorfaglærling hos Equinor i Hammerfest er han er nå i en alder av tjue år nettopp blitt salgssjef i Tromsø for Sector Alarm. Han forteller om sine erfaringer med ungdomsbedrift, og hvilke tanker han har om utdannings- og yrkesvalg.

________________________________________

Når surr og tull blir gull

Hans Gerhard bruker mye av sin tid på surr og tull – for mye til tider. Men det er nettopp tullet som gir glede og et mulighetsrom for eksperimentering og utforskning av nye verktøy og teknikker. Når perfekt ikke er så viktig blir han også mer løs og jobber raskere frem til resultatet står der og "glitrer". Om det ikke alltid blir gull så er det i hvert fall ny kunnskap og læring i den andre enden.

Multikunstneren, seriegründeren, amatørreparatøren og interaksjonsdesigneren – kort fortalt alt-mulig-mannen Hans Gerhard Meier - om verdien av prosesser fremfor resultat.

______________________________________________________________

Aksel Kolstad

"Dare to be different"
Aksel er en banebrytende, eksentrisk og kreativ forretningsmann, genierklært komponist og konsertpianist. Omtalt som “The Quentin Tarantino of classical music” av TIME Magazine, driver Aksel i dag Café de Concert – en av de mest originale og innovative konseptene for klassisk musikk i verden.

Aksel har ofte blitt spurt “hvordan i alle dager fikk du til det!?” Hvordan fikk han for eksempel til en eventyrlig Mozart-festival i det Karibiske hav som purung student? Foredraget vil gi innblikk i hvordan man kan få mer kreativitet og fantasi på arbeidsplassen. Det handler om å sette seg høye mål og strekke seg etter dem. Om å ikke være redd for å drømme. Om å tenke nytt og innovativt.

akselkolstad_large

Mandag 2. september

11:00 - 12:00   Registrering og lunsj
12:00 - 12:15   Velkommen til Nordnorsk Skolekonferanse 2019
12:15 - 13:20   Trender som påvirker fremtidens arbeidsliv  -  Ståle Økland 
13:20 - 13:35   Pause
13:35 - 13:55   «Hva skal du bli når du blir stor?» - Jesper B. Stenersen
13:55 - 14:15    Med kurs mot en ukjent fremtid  - Anita Skog, Innovasjon Norge

14:15 - 16:15   Workshop: Entreprenørskap i skolen
                       Marit Ekkernes - hvordan gjøres det i praksis?

16:15 - 16:30  Oppsummering og inndeling til Workshop
16:30 - 17:00  Walk&Talk 
17:00 - 18:00  Parallellsesjoner

19:15 - 19:28  Klesfornyelsen...
19:30 - 22.00  Middag på Radisson Blu

Tirsdag 3. september

08:30 - 08:45   Rise & Shine Folks
08:45 - 09:30   Workshop: Entreprenørskap og fagfornyelsen
                         Innledning, innspill og drøfting v/UDIR
09:30 - 10:00   "Fra Tull til Gull" -  Hans Gerhard Meier
10:00 - 10:20   Walk&Talk 
10:20 - 11:30   Workshop: Entreprenørskap og fagfornyelsen
                         Parallellsesjoner for videregående, ungdomstrinnet 
                          og mellomtrinnet
11:30 - 12:30    Lunsj
12:30 - 13:15   "Dare to be Different" -  Aksel Kolstad