To høgskoler konkurrerer på Fylkesmessa for studentbedrift 2015

Møre og Romsdal · 14 april 2015

To høgskoler konkurrerer på Fylkesmessa for studentbedrift 2015

Studentbedrifter frå Høgskulen i Volda og Høyskolen i Ålesund møtes på Fylkesmessa for studentbedrifter i Ålesund 16. april.

Det er første gang Høgskulen i Volda har studentbedrifter på Fylkesmessa.

11 studentbedrifter som konkurrerer i følgende kategorier:

-          Beste studentbedrift

-          Beste samarbeid med næringslivet

-          Beste kulturbedrift

-          Størst internasjonalt potensiale

 

Studentbedrift er et program som gir studenter kunnskap om bedriftsetablering. De etablerer ei bedrift med oppstart, drift og avvikling – alt i løpet av et studieår. Den erfaringen de får er ønsket av arbeids- og næringslivet i Møre og Romsdal. Kompetanse i innovative prosesser er viktig på enhver arbeidsplass.

Kvalifiserte personer fra lokalt næringsliv stiller som jurymedlemmer. De synes dette arbeidet er viktig for fremtidens arbeidstakere og arbeidsgivere. Flere har vært med tidligere, og bidrar med gratis dagsverk. De ser nytten i å forberede studentene på hva som vil møte de av utfordringer og behov når de om kort tid skal ut i arbeidslivet.

 Å “jobbe smartere” – har blitt et slagord i vårt fylke – når vi skal konkurrere med omverdenen, sier daglig leder i Ungt Entreprenørskap Kirsten Aure.

Studentene skal vise fram bedriftene sine for jury og publikum. Juryene - som består av kompetente folk fra lokalt arbeids- og næringsliv, skal velge tre studentbedrifter som skal representere Møre og Romsdal på NM for studentbedrifter i juni.