Stranda-elever tok gull på NM for Ungdomsbedrifter

Møre og Romsdal · 29 april 2015

Glutenfri UB har den beste forretningsplanen blant årets ungdomsbedrifter. F.v. Elida Grønningsæter, Merete Vike Grønningsæter, Sandra Therese Hjelle, Markus Rekdal, Zia Mohammedi, Niklas Drege, Steffen Melchior Ytterdal, Eskil Tysnes. Foto: Ungt Entreprenørskap.

Glutenfri UB har den beste forretningsplanen blant årets ungdomsbedrifter. F.v. Elida Grønningsæter, Merete Vike Grønningsæter, Sandra Therese Hjelle, Markus Rekdal, Zia Mohammedi, Niklas Drege, Steffen Melchior Ytterdal, Eskil Tysnes. Foto: Ungt Entreprenørskap.

Glutenfri UB fra Stranda videregående skole vant den prestisjefylte Nordeaprisen for beste forretningsplan på NM for Ungdomsbedrifter. 

LILLESTRØM, 29.4.2015 Prisen ble delt ut på NMs første dag. I løpet av morgendagen skal det deles ut priser i ytterligere ti kategorier. Nær 100 dommere fra arbeids- og næringsliv deltar i juryeringen av de beste ungdomsbedriftene fra hele landet. NM for Ungdomsbedrifter arrangeres av Ungt Entreprenørskap. – Dette er en samarbeidsseier. Vi har jobbet kjempegodt i lag og jeg er utrolig stolt av Glutenfri UB, sier Merete Vike Grønningsæter, daglig leder i Glutenfri UB.  Glutenfri UB tilbyr nye og bedre glutenfrie varer som de selger via netthandel over hele landet.  

Se også presseservice og den offisiell NM-siden.  

Juryens begrunnelse for Nordeaprisen for beste forretningsplan”Forretningsplanen utpeker seg som spesielt ryddig, oversiktlig, informativ og grundig. Den inneholder alle de elementene vi ønsker oss i en god forretningsplan! Juryen ønsker å trekke frem bedriftens gode evne til å benytte seg av alle ansattes kvalifikasjoner ved å jobbe på tvers av programfag. Utover det gode samarbeidet internt i organisasjonen, er det et stort nisje-marked for produktet, og med troverdige målsetninger og en gjennomarbeidet forretningsplan er juryen overbevist om at bedriften vil kunne gjøre det godt i flere år”, heter det i juryens begrunnelse.  

Trashlock UB fra Spjelkavik vgs har fått en god start også. De fikk 3. plass i Vismas pris for beste kundeopplevelse på nett. De stiller i den gjeveste konkurransen Beste UB. – De holdt en god scenepresentasjon og fikk god respons fra juryen.

Det blir en veldig spennende dag i morgen, sier ansvarlig lærer Frode Røyset.  

Entreprenørskap må læres11 077 elever i videregående skoler har drevet Ungdomsbedrift dette skoleåret. Elevene starter, driver og avvikler sine egne bedrifter med lærer som veileder og en mentor fra næringslivet. Ideene er elevenes egne og bedriftene registreres i Enhetsregisteret som egne juridiske enheter. – Vi har lett for å tenke at entreprenører «bare er sånn». Det stemmer ikke! Entreprenørskap er ikke medfødt. Det kan og må læres. Den kompetansen disse elevene har tilegnet seg og erfaringen de har høstet, vil komme både dem selv, samfunnet og deres fremtidige arbeidsplass til gode, sier Kirsten Aure, daglig leder i Ungt Entreprenørskap Møre og Romsdal. 

Ønsker mer samhandlingEntreprenørskapssatsingen i Møre og Romsdal er et samarbeid mellom mange aktører. Fylkeskommunen, Sparebanken Møre og Norske Shell er blant bidragsyterne til Ungt Entreprenørskap i fylket.  – Entreprenørskap i utdanning er et samspill mellom mange aktører. Lærere, skoleledelsen, leverandører, og aktører fra arbeidsliv, legger til rette og hjelper elevene på veien. Samfunnet er i raks endring som gjør kompetansen elevene opparbeider seg gjennom ungdomsbedrift stadig mer aktuell. Vi trenger mer samhandling mellom skolen og omverdenen, sier Kine Norheim, styreleder i Ungt Entreprenørskap Møre og Romsdal. NM for Ungdomsbedrifter arrangeres på Norges Varemesse på Lillestrøm 29. – 30. april. Vinneren av hederstittelen Norges beste Ungdomsbedrift 2015 representerer Norge på EM i Berlin i sommer.

Kåringen skjer torsdag 30. april kl. 15-16. Oversikt over vinnere, jurybegrunnelser og bilder til fri bruk publiseres på presseservice umiddelbart etter premieutdelingen. Bilder av alle ungdomsbedriftene og vinnerbilder publiseres fortløpende på Ungt Entreprenørskaps NM-album på Flickr. Bildene kan brukes fritt av pressen.   

Pressekontakter:
Merete Vike Grønningsæter, daglig leder i Glutenfri UB, mobil 951 53 959
Iver Myklebust, daglig leder i Trahslock UB, mobil 916 88 446
Kirsten Aure, daglig leder i Ungt Entreprenørskap Møre og Romsdal, mobil 977 33 156