Elever skaper sin egen drømmearbeidsplass med Inn på Tunet!

Finnmark · 19 mars 2015

Elever skaper sin egen drømmearbeidsplass med Inn på Tunet!

Vinnergruppa

16.-17. mars var over 50 elever fra Vadsø-, Kirkenes- og Tana videregående skole samlet til Inn på tunet Gründercamp. Oppdraget var å tilføre Inn på tunet-satsningen, som er et prosjekt hos Finnmark fylkeskommune, nye tanker og ideer, samt å gi landbruket i Finnmark flere spenstige ben å stå på. 

Det var ikke tilfeldig hvilke programfag som var invitert til campen, for i tillegg til Landbruksskolen i Tana, var også Helse og oppvekst og Barne- og ungdomsarbeid fra Vadsø og Kirkenes invitert med. Bakgrunnen for dette er at der par driver gård, er ofte den ene parten utdannet innen nettopp helse- og omsorgs fag eller pedagogikk. Gründercampen ønsket på denne måten å utfordre elevene i å utforske potensialet som ligger i dette.  Sammensetningen av elevgruppen viste seg å være en suksessfaktor! Elevene skulle skape sin egen drømmearbeidsplass og når framtidige bønder fikk tenkt sammen med framtidige pedagoger og helse- og omsorgsarbeidere, tok den ene drømmearbeidsplassen etter den andre form.

Gruppa som til slutt stakk av med seieren hadde satset på en målgruppe som er helt ny for Inn på Tunet, nemlig asylsøkere og flyktninger. I tillegg til å få oppleve og delta i gårdslivet, fikk de også opplæring og trening i norsk språk og kultur. Her ligger det et spennende og ubenyttet potensiale, sier prosjektleder Anita Andersen i Inn på Tunet entusiastisk

Dette er et rykende ferskt samarbeid mellom Ungt Entreprenørskap Finnmark og Inn på Tunet, og Andersen er imponert over elevenes bidrag. I tillegg til å gi inspirasjon til Inn på Tunet, håper hun at campen også har bidratt til å vise elevene hvilke muligheter som ligger i landbruket gjennom Inn på Tunet-satsingen, og at landbruket kan være en framtidig drømmearbeidsplass for dagens unge.