Det blir Rocka og Fargerikt under UngFest-uka 2015

Finnmark · 20 april 2015

Det blir Rocka og Fargerikt under UngFest-uka 2015

Det skortet ikke på kreativiteten da UngFest-Gründeren gikk av stabelen fredag 17. april. 76 elever fra 9. trinn på Vadsø ungdomsskole deltok på Gründercamp med Vadsø Kulturskole som oppdragsgiver.

Problemstilling

Elevene jobbet etter følgende problemstilling: «Hvordan kan dere bidra til å skape trivsel, liv og aktiviteter i Vadsø for barn og unge, gamle, fremmedspråklige, menn og kvinner. Lag et forslag til aktiviteter, tjenester, produkter eller workshops som deres Elevbedrift skal gjennomføre/arrangere under UngFest-uka. Forslagene må derfor være gjennomførbare».

Fokuset var/er Elevbedrift med utgangspunkt i sosialt entreprenørskap – gjøre for andre, forandre for andre, til nytte for andre.

Trine Hogseth, rådgiver i Ungt Entreprenørskap Finnmark er stolt over både innsatsen og idéene elevene kom opp med denne dagen. Løsningene var mange, men som alltid er det en vinner, denne gangen to. Alle forretningsplaner/idéskisser er derfor gitt til Sissel Myhre/leder av kulturskolen som en idébank til workshop/Elevbedrifter under UngFest-uka i mai.

Vinnerne og deres løsning:

Gruppe C1: Hanna, Angela, Julie, Mika og Bharat 
Fargevannballongkrig – idéen går ut på at alle, på tvers av alder, kjønn og nasjonalitet, kan være med på en fargerik ballongkrig. Ballongene fylles med vann tilsatt konditorfarge eller vannmaling, for på denne måten blir ikke klær ødelagt. Et poeng er det også at de som deltar har på seg hvite klær slik at det fargerike vil vises. For å finansiere dette, har de tenkt å ha kafésalg.

DSC03419

DSC03426

Gruppe D2: Kjell-Arne, Tor-Ivar, Basse, Sunniva og Barath 
To idéer ble til én – Madcon til Vadsø og Konsert. Dermed slo de disse to sammen og ønsker nå å se hvor langt de klarer ta denne idéen. Løsningen innebærer også at det samtidig kan arrangeres ulike kurs - rap, dans, m.m. Uka avsluttes selvfølgelig med konsert med Madcon-gutta. Et spennende konsept og det er ungdommene selv som skal jobbe for dette og med dette.

DSC03353

DSC03423

 

Juryen

I juryen satt det representanter fra både privat og offentlig sektor: Jenny May Wickstrøm/UE Finnmark, , Rolf Arne Hansen/ordfører i Vadsø, Marit Vambheim/Kreativ Industri,, Enya Safin/styremedlem i UngFest,  André Kvernhaug/Arc Giraff, Sissel Myhre/Vadsø kulturskole og Mette Westli/Hermetikken kulturnæringshage. Juryen lot seg absolutt imponere over kreativiteten elevene viser – de gode tankene og idéene de unge har.

DSC03409

 

UngFest-uka

Vadsø kulturskole har årlig kulturuka «UngFest», og i år er den lagt til uke 22, den siste uka i mai, forteller Sissel Myhre, leder av Vadsø Kulturskole. UngFest er en festival for barn og unge – av barn og unge, og har fokus på ungdomsmedvirkning. UngFest har ei arbeidsgruppe som består av over halvparten ungdom og resten er voksne som jobber med kultur i kommunen, og den ledes av kulturskolelederen. Ungdommene kommer selv med ideer til workshops, arrangement, utstillinger eller andre prosjekter de ønsker å arrangere, også hjelper de voksne til med hvordan man praktisk skal realisere disse ideene. Nå har hun i tillegg en allerede god idébank etter Gründercampen, så hun ser frem til det videre arbeidet med, og forberedelsene til UngFest-uka.

DSC03356

Konsentrert jobbing

DSC03372

Inne hos juryen

DSC03345

mange idéer skal bli til én

IMG_8718

Sølvi Gansmo/rådgiver KUO, Rolf Arne Hansen/ordfører og  i jury denne dagen, og Kurt Schølberg/leder KUO lot seg imponere over arbeidsinnsatsen og kreativiteten til elevene