NM-klare studentbedrifter fra NMBU

Akershus · 27 mars 2015

NM-klare studentbedrifter fra NMBU

Fra venstre Marte Hemma, Håkon Frydenberg, Mina Bjerke, Knut Aavestrud og På Hanssen (Foto: UE Akershus)

GeoBee SB og ChargePod SB fra Norges miljø- og biovitenskapelige universitet har kvalifisert seg til NM for Studentbedrift.

Det var GeoBee som vant prisen for Beste Studentbedrift tett fulgt av ChargePod. Begge bedriftene ble belønnet med NM-billett for innsatsen og det blir spennende å følge dem der.

GeoBee jobber med innhenting og analyse av skogdata fra droner og satellitter, og gutta er allerede godt i gang med det første pilotprosjektet som vil finne sted på Island til sommeren. Gutta har med andre ord internasjonale ambisjoner, og kombinerer sin kunnskap fra NMBU med gründerspiren i magen på veldig god måte.

ChargePod har ikke mindre spenstige planer med sin geniale ladeløsning for El-biler. Bedriften har opparbeidet seg gode relasjoner med Renault Norge, og ideen går ut på at en devise under bilen skal kontakte med hjemmegarasjens ladesystem. Det geniale er at sjåføren ikke behøver å foreta seg annet enn å parkere bilen på vanlig måte og nyskapingen sørger for at ladningen går sin gang.