Vant Matuka 2020 med blomkålsuppe med indisk tvist, ovnsbakt røye og skogsbærpannacotta.

Gladgutter

Alta Røkt UB fra Alta vgs. vant kokkekampen under Matuka 2020.
UB’en består av fire gutter, Nua Srikrasang, Markus Åkvik, Markus Ellingsen og Jonas Lederle Brox.

Seks Ungdomsbedrifter fra matfagslinjer/vg2 i Finnmarks videregående skoler deltar i årets matprosjekt. Disse elevene kommer fra Alta, Kautokeino, Vardø og Kirkenes. Matuka 2020 er del 1 av prosjektet, og etter tre dager med kreativ og innovativ jobbing på kjøkkenet på Kirkenes vgs., ble det kokkekamp.

Fellesbilde Matuka 2020

Juryen, synes at nivået var svært høyt i år. Ungdommen har virkelig vist at de både er kreative og innovative på kjøkkenet. Det var en meget jevn og spennende kamp, få poeng skilte UB’ene, men juryen kom frem til en vinner, og denne er de samstemte om.

Juryen besto av Bjørn Mentyjærvi Menna/Finnmarksrøya, Viktor Bilok/Finnmarksrøya, Christoph Schnieder/kokk, Kine Helene Bøkevoll/lærling og tidligere deltaker og vinner av Matuka, Ida Elise Hartviksen/kokk og Eirin Utsi/TINE meierier Tana.

Vinner og jury

Vinnermenyen:

Forrett 1

Forrett:
Soupe aux légumes - Grønnsakssuppe inspirert av blomkålsuppe med en indisk tvist

Hovedrett 1

Hovedrett:
Sursøt Finnmarksrøye - Nydelig ovnsbakt røye med gulrotpuré.
Serveres med honning-glaserte rødbeter og potet.

Dessert 1

Dessert:
Pannacotta - Skogsbærpannacotta med hjemmelaget karamellsaus,
toppet med gelé.


Våre samarbeidspartnere Matuka 2020

Samarbeidspartnere Matuka 2020

Prosjektet eies og ledes av Ungt Entreprenørskap Finnmark.
Kreativ kokkelering i vente for UB'er på matfag vg2