Etablering av bankkonto for ungdomsbedrifter i Agder 2021/2022

Sparebanken Sor logo

Sparebanken Sør er vår hovedsamarbeidspartner, og gjennom dette samarbeidet er det enkelt for elever å opprette bedriftskonto og nettbank gratis, samt få gebyrfritt bankkort for sine ungdomsbedrifter selv om elevene er under 18 år.


I år er denne prosessen blitt "heldigitalisert", og verken elever eller lærere trenger å møte opp fysisk i bankens lokaler. Alt skjer via www.sor.no/ue


Vi har utarbeidet en enkel veileder som elever og lærere kan følge i forbindelse med etablering av bedriftskonto.

KLIKK HER FOR VEILEDNING


Sparebanken Sør gir alle ungdomsbedrifter som etablerer bedriftskonto kr 500 i oppstartskapital!

Skoleåret 2021/2022 har Sparebanken Sør besluttet av de vil sponse alle ungdomsbedrifter som etablerer bedriftskonto med kr 500 i oppstartskapital. Beløpet blir overført til kontoen når denne er opprettet.

Banken jobber nå med å utarbeide en automatisering av denne prosessen, men inntil videre må disse transaksjonene kjøres manuelt. Banken har ikke mulighet til å gjøre dette løpende, og vil derfor foreta en kjøring per måned. Denne kjøringen vil skje den 5. hver måned eller nærmeste påfølgende bankvirkedag.


Etablering av VIPPS

Ungdomsbedriften kan søke om Vipps etter at dere har mottatt organisasjonsnummer fra Brønnøysundregistrene, og har et kontonummer klart. Det kan ta noen dager å få alt på plass, så det er lurt å være ute i god tid!

Tips:

  1. Det bør gå minst en uke etter at dere har fått bankkonto til dere søker om vipps. Søker bedriten for tidlig vil dere motta en feilmelding. Feilmeldingen lyder omtrent slik: "Det ser ikke ut til at dere er oppført som eier av denne bankkontoen". Dersom dette skjer, vent noen dager og søk på nytt.


  2. Søknaden må signeres av daglig leder i bedriften. Dette må være den samme som står oppført som daglig leder i Brønnøysundregistrene.


  3. Om dere blir spurt om det er andre eiere av bedriften svarer dere nei på dette og går videre.
Tharald T Lundvall

Er det noe du lurer på? - ta gjerne kontakt med meg!

Tharald T. Lundvall
Tharald.lundvall@ue.no
91312610