Årsmelding 2017

Fylkesmessa for ungdoms- og studentbedrifter

I 2017 arrangerte UE Oppland for første gang felles fylkesmesse for ungdoms- og studentbedrifter. Arrangementet ble avholdt på Høgskolen i Innlandet Lillehammer 14. mars. 38 ungdomsbedrifter og 6 studentbedrifter deltok. 

Carry It UB ble kåret til Beste ungdomsbedrift i Oppland. Deres idé gikk ut på å gjøre hverdagen enklere for kvinner, med en BH med lomme til oppbevaring av små ting, som f.eks. mobil, bankkort og nøkler. Carry It UB fikk også førsteplassen i kategoriene Beste forretningsplan, Beste salgsteam og Beste IA-bedrift, i tillegg til andreplass i Beste utstilling. 

Ikke nok med at Raufoss vgs hadde den beste ungdomsbedriften – andreplassen gikk også til Raufoss ved Korka UB. De hadde utviklet en kork/ventil som skal løse problemet med søl fra drikkekartonger. I kategorien Innovasjonsprisen gikk Korka UB helt til topps. 

De to nevnte ungdomsbedriftene sikret seg naturlig nok NM-billetter. Piksel Media UB fra Gausdal og Aqua Rose UB fra Gjøvik ble også plukket ut til å delta på NM.

Blant studentbedriftene var det Ulvund & Fossland SB fra Høgskolen i Innlandet - Lillehammer som gikk av med seieren. De hadde utviklet en tjeneste der de ved hjelp av QR-teknologi forenkler og effektiviserer bestillingsprosessen til restauranter, ved å forkorte leddet mellom kjøkken og kunde. Andreplassen gikk til NTNU i Gjøvik og SmartTech SB. De jobber med å automatisere/monitorere søppelhåndtering og containere med trådløs kommunikasjonsteknologi.

Mange representanter fra lokalt arbeids- og næringsliv var engasjert i Fylkesmessa; som samarbeidspartnere, jurymedlemmer og priseiere. Årets hovedsamarbeidspartnere var Sparebank1 Gudbrandsdal og Oppland fylkeskommune.