Årsmelding 2015

Umami_godkjent for bruk

- Den følelsen av å ha en fornøyd gjest som tar deg i hånda på vei ut av døra – det finnes ikke noe bedre! Den følelsen starta mens vi hadde Ungdomsbedrift!

Navn: Kim-Håvard Larsen
Stilling: Grunnlegger og driver i dag UMAMI Harstad AS
Kommer fra: Kilbotn
UE-programmer: Ungdomsbedrift 2003/04
Les mer: http://www.umamiharstad.no/

For fire år siden startet kokkene Sigrid Rafaelsen og Kim-Håvard Larsen Umami Harstad AS. Begge har jobbet på noen av landets beste restauranter, tok fagbrev i Oslo og har vært daglige ledere i hver sin ungdomsbedrift.

Det var aldri tvil om at Kim-Håvard skulle bli kokk. - Som toåring satt jeg på kjøkkenet og vispa i gruten, de andre ungene lekte med togbane og biler. Jeg var også heldig som fikk være med mamma, mormor og farmor på kjøkkenet, det ble til at jeg rota og de rydda opp.

I skoleåret 2004/2005 var han daglig leder i Godsaker UB ved Rå videregående skole. - Det å ha Ungdomsbedrift var veldig lærerikt! Det var enormt engasjerende å få ansvar og by på seg selv. Føle på hvordan det var å jobbe mot et felles mål, men også det å stole på seg selv. Veien gikk helt til NM og der fikk de en flott tredjeplass i Beste Handtverksbedrift. Kim-Håvard fikk blant annet hilse på Erna Solberg

Kim-Håvard fremhever lærerne på Rå videregående skole, Kjetil Olsen og Heidi Næss, som var en enorm inspirasjon og hadde en kjempeinteresse for elevene. - Jeg skulle ønske skolen hadde anerkjent dem mere, de er noen unike faglærere! Sier Kim-Håvard. - Vi leverte blant annet godsaker til Kvæfjord Spiseri UB som fikk lokale av kommunen. De hadde til og med skjenkebevilling. Antageligvis den første UB’en som fikk skjenkebevilling. Kvæfjord kommune var velvillig som bare det for at vi skulle lykkes.

Læretida tilbrakte Kim-Håvard på Feinschmecker i Oslo – Alt var fantastisk! Og jeg visste jeg ville jobbe i restaurantbransjen. - Det å ha hatt Ungdomsbedrift i skolen er helt supert! Vi fikk vite mer om det å drive og fikk føle på det å skape noe selv. Som 23-åring starta han UMAMI Harstad AS med Sigrid Rafaelsen. – Det å skape en identitet og bidra til et mangfold i en by som er liten, men allikevel stor. Harstad er gourmetbyen i nord, avslutter Kim-Håvard.