Årsmelding 2015

 

Ungt Entreprenørskap og Landbruks- og matdepartementet har gjennom flere år samarbeidet om en satsning på matkultur i UEs Ungdomsbedrifter i videregående skole gjennom utdelingen av Gastronomiprisen både på regionalt og nasjonalt nivå. Samarbeidet ble formalisert gjennom en samarbeidsavtale i 2007 for å sikre kontinuitet og langsiktighet i satsingen.

 

– Landbruks- og matdepartementet er stolt støttespiller til Ungt Entreprenørskaps arbeid. Gastronomiprisen løfter frem kreative ungdommer, som skaper spennende og nyskapende produkter av norske landbruksråvarer. UE gjør en viktig innsats for å vise at det er mulig å skape nye matprodukter med et tydelig markedspotensial. Det kan i sin tur vise ungdommer at landbruket har spennende muligheter å by på.

Sylvi Listhaug, landbruks- og matminister

 

Samarbeid i 2015

Tolv fylker har delt ut Gastronomiprisen på fylkesmesser for ungdomsbedrifter i 2015. Det har vært ungdomsbedrifter med mat som forretningside i hele landet. Ungt Entreprenørskap Finnmark har i tillegg arrangert Innovasjonscamp med fokus på landbruk og mat. Vinnerne fra fylkesmessene gikk videre til NM for Ungdomsbedrifter på Lillestrøm. Landbruks- og matdepartementet var representert i juryen og statssekretær Leif Forsell delte ut Gastronomiprisen, som gikk til Smartfood UB fra Rogaland. 

Anne Kathrine Slungård, administrerende direktør i Ungt Entreprenørskap Norge, leder en arbeidsgruppe oppnevnt av Landbruks- og matdepartementet som skal se på utfordringer knyttet til rekruttering til landbruket. 

Seniorrådgiver Nina Mosseby er observatør i Ungt Entreprenørskap Norges styre.