VESTFOLD: Vilna UB

VESTFOLD: Vilna UB

Fra venstre: Oscar Aamoth, Therese Erdvik, Julie Løkeberg, Kristin Skåli, Stine Offerdahl Hansen og Stian S. Granerød

  
  

Forretningsidé:   Vilna UB driver sosialt entreprenørskap gjennom salg av hjemmestrikkede ullsokker som produseres av økonomisk svake kvinner i Latvia. For hvert par ullsokker vi selger i Norge, gir vi ett par ullsokker til vanskeligstilte barn i Latvia. 
Lokale priser:                          Beste Ungdomsbedrift, Beste reklamefilm, Beste markedsføring, Beste utstilling, Beste regnskap, Beste IA, Beste sosiale entreprenør, Beste yrkesfaglig bedrift (2. plass)
Følg oss:   Facebook -  Instagram - YouTube
Studiested:   Gjennestad videregående skole, Service og samferdsel
Kontakt:   Julie Løkeberg,  jullok97@gjennestadelev.no, mobil 922 20 995

  

Målet vårt er å kunne gjøre en forskjell i Latvia. Dette har vi jobbet hardt for å oppnå, og ønsker at flere skal få lov til å være med på denne reisen. Fylkesmessa gikk over all forventning og vi gleder oss veldig til NM.

 

Vi er seks elever som driver et sosialt entreprenørskp. Vg2 salg, service og sikkerhet på Gjennestad vgs har i mange år hatt et samarbeid med Latviakontakten og en internatskole, Christian David-skolen, i Latvia. Vi ønsket å utvide dette med å kunne hjelpe enda flere. Vi kjøper opp ullsokker fra økonomisk svake kvinner i Latvia og for hvert solgte par her i Norge, gir vi et par til barna på Christian David-skolen. Vi ga 42 par nye ullsokker til disse barna i november når vi var på besøk på skolen. Det overrasker oss hvor glade de ble for et par ullsokker (noe vi ikke kjenner til fra Norge). I tillegg fikk vi selv hilse på våre produsenter i Latvia. De var svært glade for å få være del av vår ungdomsbedrift. Det at de kunne tjene noen kroner på dette, medfører at de kan betale for helt livsnødvendige oppgaver som strøm og mat i hverdagen. For oss ble dette et sterkt møte.

  

Jurybegrunnelse - Vestfolds beste Ungdomsbedrift 2015: 
Selskapet har meget grundig og gjennomarbeidet delårsrapport hvor de adresserer sosialt entreprenørskap gjennom praktisk, konkret tilnærming. Arbeidet er kronet med priser allerede i dag. Juryen legger vekt på at gruppen fremstår som svært samkjørte og samarbeidsvillige, og spesielt at selskapet allerede har bevist at deres geniale forretningsmodell fungerer gjennom praktisk, reelt salg.