TROMS: Fem Fine Frøkner UB

TROMS: Fem Fine Frøkner UB

Fra venstre: Ronja Aspenes, Amalie Pedersen, Linda Eilertsen og Marlin Helene Størseth. Foto: Kaja Baardsen / UE Troms

  

Studiested:   Rå videregående skole, Restaurant og matfag
Forretningsidé:   Vår forretningside er å lage smakfulle bakverk og småkaker. Vi har fokusert veldig på å lage et perfekt nyskapende produkt.
Lokale priser:                          Beste ungdomsbedrift, Beste markedsføring, Beste kundeopplevelse på nett, Beste yrkesfaglige bedrift, Beste forretningsplan (2. plass), Beste reklamefilm (3. plass)
Følg oss:   Nettside -  Facebook - Instagram: @femfine - Twitter 
Kontakt:   Marlin Helene Størseth, femfinefrokner@gmail.com, mobil 911 20 305

  

 «Vi er veldig spent på NM! Det er helt sykt at vi vant så mange priser på fylkesmessa, og kom videre til NM. Målet vårt er så klart å vinne så mange priser som mulig. Vi regner med at NM blir mye større en fylkesmessa, og det gleder vi oss til!

 

Produktene våre er veldig mye forskjellig. Hos oss kan man bestille alt som har med baking og gjøre. Vi selger mest cupcakes, men vi har også laget bursdagskaker, dåpskaker og konfirmasjonskaker.

Vår største suksess er Kvæfjordkake-cupcakes, som er et innovativt produkt. Siden vi går på skole i Kvæfjord, tenkte vi, hva er vel bedre enn å gjøre nasjonalkaken til en cupcake? Vi bestemte oss for å finne på noe helt nytt som ingen andre har gjort enda. Vi satt på flere møter mens vi prøvde å finne ut hva det skulle være, så kom ideen til oss. Kvæfjordkake-cupcakes. Vi kom fram til at vi skulle lage cupcakes med vaniljekrem inni og sprøstekt marengs med mandler som topping. Vi prøvde ut ekstremt mange oppskrifter til vi fant den perfekte måten å gjøre det på. Disse cupcakene er definitivt en stor ny utvikling av nasjonalkaken vår!

Vi har lært ekstremt mye av denne bedriften, og forbedret bakeferdighetene våre masse. Vi hadde aldri trodd at vi skulle få så mange bestillinger! Vi har ikke blandet noen inn i bedriften, verken sponsorer eller andre bedrifter. Med andre ord har vi gjort alt på egenhånd, (bestillinger av utstyr og alt annet).

Vi solgte kaker for over 19 000 ved julemessa på Rå Videregående Skole, og har en omsetning som er meget god. Vi har hatt mange timer med testing av nye oppskrifter, og pugging på de oppskriftene som skal brukes. Bedriften har fokusert på å gjøre alt for å få best mulig resultat.

Vi drømmer om å starte en egen bedrift. Det hadde vært veldig kult å starte en restaurant som er delt inn i en bakeridel og en restaurant del. Det er målet hvis vi fortsetter. Hvor kult hadde det ikke vært med en restaurant som het Fem Fine Frøkner, hvor man får det beste fra to verdener? Vi synes i hvert fall det, og vi gleder oss til å leke med ideen så snart vi har fått fagbrevene.

Jurybegrunnelse - Troms' beste Ungdomsbedrift 2015: 
 Bedriften har tatt tak i en lokale merkevare, og gitt den et nytt uttrykk. De har brukt sine fagkunnskaper i utviklingen av produktet, og har gjort et solid forarbeid. De har den beste delårsrapporten, et sterkt fokus på IA, og leverer solid både på stand, i intervju og fra scene. De er godt drevet, og har gjort en veldig god jobb med markedsføring. Vi håper jentene fortsetter samarbeidet, vi ønsker dem lykke til videre.