TELEMARK: Nordisk Kalesje UB

TELEMARK: Nordisk Kalesje UB

Foran fra venstre: Anna Torp, Markus Beylegaard, Jonas Lier Ramberg, Jonas Hafredal Otnes, Mathias Bohlin, Benjamin Møklegård og foran Monika Langerød Lønnebakke, banksjef i Sparebank Sør. Foto: UE Telemark.

  

Studiested:   Kragerø videregående skole, Studiespesialisering
Forretningsidé:   Nordisk Kalesje UB skal lage en vannresistent kalesje for elektriske rullestoler. Produktet er laget med tanke på handicappede med nedsatt funksjonsferdigheter og skal gi også disse en mulighet til å kunne være ute når det regner, snør og når det er sterk sol. Produktet skal være tilgjengelig på Hjelpemiddelsentralen.
Lokale priser:                          Beste Ungdomsbedrift, Beste innovative produkt, Beste markedsføring, Beste utstilling (2. plass)
Følg oss:   Nettside -  Facebook - Instagram:@NordiskKalesjeUB - Twitter 
Kontakt:   Markus Beylegaard, daglig leder i Nordisk Kalesje UB, mobil 988 68 660

  

«Vi i Nordisk Kalesje er veldig klare for å konkurrere om den gjeveste prisen i denne konkurransen, nemlig Norges Beste Ungdomsbedrift! Vi har jobbet utallige timer overtid for å nå dette! Vi ser et reellt behov for vårt produkt som også er helt nyskapende. Vi skaper minner, deltakelse og verdighet for rullestolbrukere. Dette gir oss ekstra motivasjon for arbeidet vi gjør. Sees på NM!».

 

Nordisk Kalesje UB skal produserer en automatisk rullestolkalesje for rullestoler. Kalesjen skal være et alternativ til dagens eksisterende produkter, for eksempel poncho, og rettes mot personer med nedsatt funksjonsevne. En poncho beskytter først og fremst mot regn fra hals til føtter mens hodet forblir udekket. En kalesje er et godt alternativ for brukerne. Andre produkter som er på markedet er en paraplyholder. Vårt produkt vil gi brukerne våre en helt ny opplevelse av å være ute i regn, sol og snøvær. Samtidig som løsningen bygger på automatisk styring, noe som gjør at de aller fleste uansett funksjonshemning kan operere produktet vårt. En annen sosial utfordring er at brukerne blir ekskludert fra folkefester som for eksempel 17. mai, utekonserter og festivaler. I tillegg vil barn kunne delta i flere uteaktiviteter, uavhengig av været. Barn som blir ekskludert fra diverse uteaktiviteter pga. dårlig vær får nå bedre muligheter. Likeverd er veldig viktig for oss i Nordisk Kalesje UB. 

  

Jurybegrunnelse - Telemarks beste Ungdomsbedrift 2015: 
Bedriften har funnet et reellt behov og de har turt å tenkt stort. De har lagt ned mye jobb, og fremstår som svært profesjonelle. Teamet viser godt samspill og mye energi.. De lykkes godt med sin markesplan og har fått solid forhåndsprofilering. Mulighetene er store, det kan nok være litt langt frem- men her er det bare å stå på og knytte til seg ressurser. De fleste har lagt merke til dem ila dagen,  hos juryen gjorde de entre med stil. Bedriften er klart innovativ, og bedriften heter Nordisk Kalesje UB.