ROGALAND: Smartfood UB

ROGALAND: Smartfood UB

Fra venstre: Jarand Bauge, Emily Blom Lillebotn, Natalie Hettervik Flesjå, Helene Saltveit Våga og tilslutt Andreas Helgesen Stien Andersen. Foto: Smartfood UB.

  

Studiested:   Karmsund videregående skole, Kokk og servitør
Forretningsidé:   Utvikle smakfulle, smarte og innovative produkter med særs høyt næringsinnhold. Vår visjon er å øke grønnsaksinntaket blant barn og unge
Lokale priser:                          Beste Ungdomsbedrift, Beste yrkesfaglige bedrift, Gastronomiprisen, Beste forretningsplan (2. plass)
Følg oss:   Nettside -  Facebook 
Kontakt:   Natalie Hettervik Flesjå, daglig leder i Smartfood UB, mobil 908 88 793

  

«Vi har identifisert et behov, og har tatt fatt på en utfordring som vi ser fremtidspotensiale i. Vi er motiverte for NM, og ser frem til nye, lærerike opplevelser i Lillestrøm, som vi får bruk for senere».

 

Smartfood UB er en ungdomsbedrift fra Karmsund videregående skole, i Rogaland. Vi er fem ambisiøse og engasjerte ungdommer som går på kokk og servitørfag. Vi utvikler innovative produkter som skal øke grønnsaksinntaket blant barn og unge. Produktet er næringsrikt, samtidig som det kan være med på å sette spennende farger til ulike matvarer.

Det gastronomiske produkt er et nyskapende grønnsakspulver, som kan tilsettes i alle typer matretter. Smartfood UB bruker økologiske og kortreiste råvarer fra lokale leverandører. Ungdomsbedriften er motiverte for NM, og ser frem til nye lærerike opplevelser i Lillestrøm, som de får bruk for senere. 

  

Jurybegrunnelse - Rogalands beste Ungdomsbedrift 2015: 
Denne regionen er verdenskjent som en tilbyder av energi; olje, gass og vannkraft. I dag har vi møtt en spennende bedrift som bekrefter på en litt annen måte hvor viktig energi er som en inntektskilde for næringslivet vårt. De har både avdekket et behov og sørget for å utvikle en ide som dekker dette behovert, fra A til Å. Årets vinner faller inn under energiområdet. Energi til folket og ikke til bilen. De har identifisert behovet for å finne et produkt som både er svært næringsrikt samtidig som det kan være med på å sette spennende farger til ulike matvarer parallelt med at det er sunt.