AUST-AGDER: Adenta UB

AUST-AGDER: Adenta UB

Fra venstre: Veslemøy Auberg, Eirin Braatlund Fossberg, Lærer Hans Vidar Levinsen, Ida Malene Hystad, Erik Gamborg, Lisa Nyland Johansen. Foto: UE Agder

  

Studiested:   Drottningborg videregående skole, Studiespesialisering
Forretningsidé:   Vi ønsker å tilby et nyskapende tannhelseprodukt som kombinerer tannbørste og tanntråd slik at det blir enklere å bruke tanntråd
Lokale priser:                          Beste Ungdomsbedrift, Størst verdiskapningspotensiale, Beste utstilling, Beste innovative produkt (2. plass), Beste forretningsplan (2. plass) Beste salgsteam (3. plass) Beste HR (3. plass) Beste logo (3. plass)
Følg oss:   Facebook - Instagram: @adenta.ub Snapchat: adenta.ub
Kontakt:   Eirin Fossberg, daglig leder, eirinbf@gmail.com, mobil 930 93 451

  

«Vi kom til fylkesmessa med fokus på læring og formidling av produktideen vår, og vi hadde få tanker om å vinne priser. Dagen gikk over all forventning, og etter å ha blitt ropt opp åtte ganger var vi helt i sjokk, og det er vi litt enda. Vi gleder oss stort til å representere Aust-Agder i NM, og til å kunne glede folket med et nyskapende tannhelseprodukt som vil gjøre livet lettere for mange. Vi er både stolte og mer enn fornøyde med resultater og innsats.»

 

Adenta UB ønsker å revolusjonere tannhelse i Norge. Forretningsidéen bygger på et hverdagsproblem som folk flest kjenner seg igjen i. Hvor ofte glemmer du vel ikke tanntråd? Vårt innovative produkt løser dette problemet på en genial og forholdsvis enkel måte, ved å kombinere både tannbørsten og tanntråden i ett og samme produkt. På denne måten blir ikke tanntråden glemt og det fører til en bedre tannhelse. For å kunne tilby produktet til markedet, har vi hatt et tett samarbeid med produsentene våre, OralCare. Vi velger å fokusere på et bra design som er gunstig både estetisk og ergonomisk. Målet er å se den brilliante to-i-en-løsningen i butikkhyllene innen året er omme.

Reisen fra idé til produkt har vært krevende, men også utrolig lærerik. Vi har hatt høy progresjon ettersom vi tidlig ble et selskap med høye ambisjoner og hårete mål. Bedriften, som består av fem dyktige og engasjerte elever, danner et fantastisk team. For å unngå konflikter innad i bedriften, startet vi raskt å jobbe med «Inkluderende Arbeidsliv», noe som har ført til at vi i tillegg til å være kollegaer i arbeidstiden, har blitt gode venner på fritiden. IA-arbeidet har skapt trivsel, og resultert i bedre kvalitet på arbeidet. Dermed har vi gått fra noen tanker og en idé, til et samarbeid med produsenter fra Kina. I dag er Adenta UB er en målretta og god gjeng med ulik kompetanse og sterke ressurser. Når vi gjør vårt første salg vil vi gå over til AS ettersom vi vil ha en høy omsetning. Vi vil fortsette vårt gode arbeid og derfor ser Adentas fremtid svært lys ut.

Munnen blir ren – med to i én