Kokkekamp på timeplanen

Nordland · 30 nov 2017

Kokkekamp på timeplanen

31.oktober-1.november 2017 rustet vi opp til kokkekamp mellom elever fra Vest-Lofoten, Narvik og Rå vgs.
40 elever tilknyttet restaurant- og matfag deltok i prosjektet i regi av Ungt Entreprenørskap Nordland og Troms i tett samarbeid med NHO Reiseliv.

emaet for kokkekampen var bærekraftige nordnorske råvarer med hovedfokus på fisk og sjømat.
Kokkekampens svar på Eyvind Hellstrøm, Sigrid Rafaelsen og Kim-Håvard Larsen fra Umami restaurant i Harstad, la opp til praktisk læring på kjøkkenet der de fokuserte på å lære elevene om råvarene vi hadde til rådighet og inspirere dem til å sette disse sammen til et spennende måltid bestående av hovedrett og dessert.

I konkurransen neste dag måtte elevene stole på egne ferdigheter når de i løpet av to timer skulle ferdigstille en hovedrett og en dessert med et helhetlig konsept,
forankret i temaet. Juryene ble servert nye og innovative retter, og fikk en tøff oppgave når de skulle smake seg frem til en vinner blant de kommende kokkespirene. 

Elevene viste en fantastisk kreativitet og konkurranseinstinktet var absolutt tilstede – dette håper vi vil bli en ny tradisjon for årene som kommer også!

Vinnergruppa ble til slutt ”Chef Cuisine” Fra Vest-Lofoten vgs Gravdal.

IMG_5716