WayaWaya vant to priser i NM for Studentbedrifter

Akershus · 6 juni 2013

WayaWaya vant to priser i NM for Studentbedrifter

Disse tre UMB-studentene vant to av åtte priser på NM. På bildet: Merete Løken, Iris Helén Nikolaisen og Birgit Berglund. Foto: UE WayaWaya SB.

WayaWaya SB fra Universitetet for Miljø- og Biovitenskap vant prisene for Beste sosiale entreprenør og Beste profilering på NM for Studentbedrifter.

WayaWaya SB tilbyr arbeid til zambiske kvinner gjennom produksjon av skinnvesker. Deres sosiale visjon er "å gi drømmen en mulighet gjennom bærekraftig arbeid" og et samarbeid med et rehabiliteringssenter for tidligere prostituerte kvinner er sentralt for bedriften. De tre kvinnelige gründerne tar en mastergrad i Entreprenørskap og Innovasjon ved UMB og alle de tre jentene har jobbet i Afrika.

"Denne bedriften har en klart definert sosial utfordring de ønsker å løse. De har stor kunnskap om, og et brennende engasjement for målgruppen. Juryen har stor tro på gründernes gjennomføringsevne, sett at de får på plass de riktige samarbeidspartnerne. Bedriften har potensial til å utgjøre en stor forskjell for mange i en utsatt gruppe", het det i juryens begrunnelse.

– Vi er veldig glade og litt overrasket. Vi hadde ikke forventet å vinne to priser. Vi hadde mange svært gode konkurrenter, så da er det ekstra hyggelig å trekke det lengste strået, sier Birgit Berglund i Waya Waya til UMB.no etter pristildelingen. Les mer om bedriften her.

– WayaWaya SB har startet en bedrift som kan gjøre en forskjell. Jeg er imponert over hva de har klart å få til både i bedriften og på NM. Jeg vil også gratulere UMB som virkelig har fått til studentbedriftssatsingen sin, sier Petter Skotland, daglig leder i Ungt Entreprenørskap Akershus.