Finale Askerskolen 2013

Akershus · 13 juni 2013

Finale Askerskolen 2013

Vinnerne fikk overrekt sine velfortjente premier av varaordfører Per Anders Owren fra Asker kommune.

Det var stor spenning knyttet til årets finale i flotte Asker kulturhus og elevene på 8. trinn bidro til at det ble en fantastisk dag.

Finalistene var kvalifisert gjennom lokale Gründercamper fra Askerskolene Borgen, Hovedgården, Landøya, Risenga, Solvang Torstad og Vollen. Over 800 elever fordelt i 160 grupper var utgangspunktet for dagens 14 finalister. Forventningene var skyhøye og de dyktige elevene skuffet ikke. Allerede fra første presentasjon lå det i luften at det skulle bli krevende å nå helt til topps i konkurransen.

Oppdragsgiver var Asker kommune, og ordfører Lene Conradi åpnet finalen med å si at oppdraget var på ekte og at elevenes innspill og råd til den kommende kommuneplanen var viktige fordi de som unge tenker annerledes og sprekere enn de voksne.

Det ble en utfordrende oppgave for finalejuryen å plukke ut de tre beste forslagene fra de 14, som alle var vinnere. Valget falt likevel til slutt på gruppe 1 fra Borgen ungdomsskole, som juryen mente hadde den totalt sett beste løsningen. Dernest tett fulgt av gruppe 10 fra Landøya ungdomsskole og gruppe 14 fra Vollen ungdomsskole.

Asker kommune, som vant entreprenørskapsprisen 2012 blant alle landets kommuner, la ikke skjul på at de var mektig imponert og stolte av sine dyktige elever!