Konferanse om arbeidsliv i skolen

Agder · 5 sep 2013

Konferanse om arbeidsliv i skolen

Fra ONS-gründercamp for elever på 9. trinn. Foto: Aibel/Studio Alsvik.

KS, NHO og Ungt Entreprenørskap i Rogaland og Agder inviterer til konferanse i Sandnes 19. september 2013.

Skoleledere, administrativ skoleledelse, politikere og næringslivsrepresentanter møtes på Vågen videregående skole for å fokusere på mulighetene som ligger i et tettere samarbeid mellom skole og arbeidsliv. Tema for konferansen er samarbeid og fremtid.

- Skolene bør bruke arbeids- og næringsliv mer. Her finnes mange ubrukte ressurser som kan styrke skolene og undervisningen, sier Vibecke Lykke Olsen, daglig leder i Ungt Entreprenørskap Rogaland.

19. september vies til å utforske hvordan skolen kan samarbeide med arbeidslivet, og forberede elevene best mulig på hva som forventes av dem når de er ferdig med skolen.

- Konferansen på Vågen videregående skole i Sandnes blir en møteplass for å dele kunnskap og erfaringer, og ikke minst knytte nye kontakter, sier Helene Arholm, regiondirektør i KS Vest Norge.

Dagen åpner med innlegg av Hallvard Ween, regiondirektør NHO Rogaland, og Jan Sivert Jøsendal, avdelingsdirektør i KS. Bente Hansson fra Kristiansand kommune deler sine erfaringer om et vellykket entreprenørskapsprosjekt i Kristiansand som nå bygges videre på. Tore August BauerNilsen, inntil nylig leder i Haugaland Skole-Arbeidsliv, viser hvordan forankring hos kommunene har gjort at samtlige elever i nordfylket er sikret erfaringer med arbeidslivet. Elever vil også fortelle om sine erfaringer med arbeids- og næringslivskontakt. Konferansen avsluttes med innlegg av Espen Ingebretsen, konsernsjef i Malthus og styreleder i Ungt Entreprenrskap Rogaland, som inspirerer til veien fremover.

Konferansier er Terje Torkildsen.

Skoleledere, administrativ skoleledelse, politikere og næringsliv er hjertelig velkommen.

Se program her.

Ingen deltakeravgift. Påmelding her.

Kontakt:
Frode Ingvaldstad, KS, mobil 93223884 e-post frode.ingvaldstad@ks.no
Tormod Andreassen, NHO, mobil 90563663 e-post tormod.andreassen@nho.no
Vibecke Lykke Olsen, Ungt Entreprenørskap, mobil 98116330, e-post vibecke@ue.no