Kine (19) og Madelen (18) blir toppledere - for en dag

Agder · 15 okt 2014

Madelen Nordhagen, Drottningborg vgs. Foto: Ungt Entreprenørskap Norge

Onsdag 15. oktober inntar Kine Stallemo fra Arendal sjefsstolen i LO, og Madelen Nordhagen fra Grimstad tar plass som forbundsleder i Skolelederforbundet. Sammen med toppledere Gerd Kristiansen og Solveig Hvidsten Dahl deltar de på Leder for en dag.

Hver høst opplever noen utvalgte elever og studenter en skoledag helt utenom det vanlige. På arrangementet Leder for en dag får de ”skygge” hver sin toppleder gjennom en arbeidsdag. 

Kine Stallemo og Madelen Nordhagen har drevet Ungdomsbedrift på skolen deres. Blant de om lag 12 000 elevene som driver Ungdomsbedrift hvert år har de vist seg å være blant de aller dyktigste. Derfor er de to av totalt 27 elever blitt utvalgt til å være med på arrangementet Leder for en dag

– Dette blir en skoledag helt utenom det vanlige. Jeg skal innrømme at jeg er litt nervøs og spent, men mest av alt gleder jeg meg til å lære mer om LO, og å få høre hvordan Gerd Kristiansen tenker og jobber, sier Kine Stallemo. 

Leder for en dag arrangeres for 12. året på rad, og Kristiansen er i godt selskap når hun stiller opp for de unge talentene. I år skal topplederne i blant annet Oslo Børs, Siemens, NRK og WWF Norge bli ”skygget” av unge lederspirer. Ungt Entreprenørskap Norge og ManpowerGroup står sammen om initiativet. 

– Det er disse ungdommene som skal finne løsninger på samfunnets største utfordringer og bringe Agder inn i framtiden. Jeg er stolt over at våre elever hevder seg blant de beste i landet, og at Madelen fra Drottningborg vgs og Kine fra Sam Eyde vgs har blitt valgt ut til å få lære av to ledere i såpass betydelige posisjoner, sier Aleksander Lien, daglig leder i Ungt Entreprenørskap Agder. 

Kontakt:
Aleksander Lien, aleksander.lien@ue.no, 406 01 900
Madelen Nordhagen, madelenebakk@hotmail.com, 452 44 149
Kine Stallemo, kine_x15@hotmail.com, 482 49 933

2014 - Leder for en dag, Madelen Nordhagen