Ringer av vann - Nasjonal finale - Januar 2018

UE Norge · 10.januar - 12.januar 2018

Til nettside

Finalen av Ringer av vann arrangeres av Sett Sjøbein og Ungt Entreprenørskap, i samarbeid med Det Norske Måltid og stiftelsen Nor-Fishing

Høsten 2017 har ca 1000 elever deltatt på innovasjonscamper i 10 fylker med Sjømatnæringen som tema. Ett lag med inntil 5 elever fra hvert fylke får delta på finalen i Stavanger 10. - 12. januar 2018. 

47 elever og 12 lærere er påmeldt. Velkommen til registrering på Clarion Hotel Energy i Stavanger, mellom 11.00 og ca 13:00.

Ta kontakt med Helge Gjørven om dere lurer på noe, eller om dere er seint ute til registrering, mobil 906 42 126, epost  helge@ue.no 

Målet med satsingen er at unge skal lære mer om sjømatnæringa, og bidra med nye løsninger for fremtidens sjømatnæring.

Start: Onsdag 10. januar kl 13:00

Slutt: Fredag 12. januar kl 14:00

 

Denne siden vil bli oppdatert og justert frem mot, og under arrangementet.

Her kan du se gruppenes video-pitch

I finalen skal dere ta utgangspunkt i oppdraget fra fylkescampen.

Dere får ikke vite nøyaktig hva dere skal levere i finalen før 11.januar, men utgangspunktet er at dere videreutvikler ideen dere hadde fra fylkes Innovasjonscampen.  

Oppdrag: Ta utgangspunkt i ressurser fra havet eller innsjøer og utvikle en tjeneste eller et produkt som vil bidra til økt verdiskaping og flere arbeidsplasser i tilknytning til sjømatnæringen.

Når detaljene blir offentliggjort torsdag 11. januar vil dere finne maler og detaljer på denne siden. 

I tillegg vil det her bli opprettet mapper dere skal levere ulike element i.

Ressurser:
Mal for forretningsplan kan du laste ned HER
 
Video fra NM for Studentbedrifter 2017 - Indago SB
Video fra NM for Studentbedrifter 2017 - Sneglekompaniet SB
Video  -  The Elevator Pitch
Video - How to create the perfect pitch

Leveranse:
Opplasting av video-pitc (1min) HER
Opplasting av forretningsplan  HER
Opplastning av presentasjon HER

Ankomst og registrering

Deltagerne ankommer Savanger, Clarion Hotel Energy onsdag 10. januar via buss, bil, tog eller fly. Lærere og elever sørger selv for transport til hotellet. Fire lag overnatter fra tirsdag til onsdag også, da det var umulig å kommer frem i tide onsdag.

Innovasjonscampen starter med registrering av lag (elever/lærere) i resepsjonen på hotellet mellom kl. 11:00 – 13:15. Vi håper alle ankommer innen 13:30. Møt oss i resepsjonen.

Overnatting - Clarion Hotel Energy

Elever og lærere/skoleledere og arrangører overnatter på samme hotell. Det er også her vi skal jobbe og arrangere finalen.

Elever blir plassert på 2- eller 3-mpersonsrom. Elevene blir satt på rom med elever fra samme lag og samme kjønn. Liste fås ved registreringen.

HUSK å ta med

Hvert lag må ta med seg:

  • Minimum 1 PC/MAC med strømadapter 

Hver enkelt elev må ta med seg:

  • Lommepenger
  • Evt. medisiner

Elevene har selv ansvar for eget utstyr og verdisaker. Under arrangementet anbefaler vi at elevene tar med seg verdisaker når de forflytter seg fra ett rom til et annet.

Aktiviteter: Mer info om aktiviteter kommer nærmere arrangementet om deltagerne trenger å forberede seg eller ta med noe spesielt til disse. 

HMS og tilsyn

Ungt Entreprenørskap vil ha tilsyn med elevene under hele arrangementet. Vi har utarbeidet rutiner for HMS som alle ansatte på arrangementet kjenner godt. Vi har kontaktinformasjon til alle lærere.
  

Måltider
Alle måltider som står oppført i programmet er dekket. Eventuelle kostnader til ekstra mat, frukt, kjeks, brus, sjokolade etc. må dekkes av hver enkelt deltager.
I påmeldingsskjemaet har UE fylke fylt inn opplysninger om evt. allergier/sykdommer. Vi har tatt hensyn til allergier/sykdommer ved bestilling av mat. Allergivennlig mat er tilgjengelig for de som på forhånd har meldt inn dette.
  

Internett
Internett er tilgjengelig på hotellet
  

Presse
Arrangementet kan være av interesse for media. Vi åpner døren for media og vil la dem slippe til for å intervjue arrangør, deltakere, dommere, veiledere, og for å ta bilder. Dersom enkeltdeltakere ikke ønsker å bli intervjuet/tatt bilde av, må beskjed gis til Ungt Entreprenørskap.
  

Kontaktpersoner i Ungt Entreprenørskap

Helge Gjørven,  helge.gjorven@ue.no, tlf: 906 42 126 - Prosjektleder

Onsdag 10. januar

Sted: Clarion Hotel Energy og bedriftsbesøk i sjømatnæringa

11:00 - ca 13:00         Registrering på hotellet, Clarion Hotel Energy
13:10 Avreise med buss til Fisketorget. Omvisning og lunsj.
14:30 Avreise med buss fra Fisketorget til Skretting. A og B i buss 1, C og D i buss 2
15:00 - 17:00 Bedriftrsbesøk hos Skretting. www.skretting.com
18:50 - 22:00 Bli-kjent aktivitet og middag. Oppmøte i resepsjonen på hotellet.

 

Torsdag 11. januar

Sted:  Clarion Hotel Energy

Hotellfrokost 07:00 - 08:45

09:00-09:50 Kreativ oppstart og veien til finalen v/ Ungt Entreprenørskap
10:00-11:00 Offentliggjøring av oppdraget, konkretisering av kriterir og levering.
11:15 Oppstart Innovasjonscamp
12:30 Lunsj 
13:30-23:00   Gruppearbeid med veiledning og pitchekurs.
17:30 Middag
   

Arbeidet fortsetter i sene nattetimer for de som ønsker. Overnatting på hotellet begge netter for elever, lærere og arrangører.

Fredag 12. januar

Sted:  Clarion Hotel Energy

07:00 - 08:00 Frokost
08:00 Frist innlevering av løsningsforslag
09:45 Frist innlevering av presentasjonsmateriell til semifinalen
10:15-11:30   Semifinale: Presentasjoner av løsninger for jury
12:30-13:00   Finale: Ringer av vann som del av Det Norske Måltid
13:00 - 14:00   Lunsbuffet sammen med Det Norske Måltid
                 Hjemreise

Programmet kan bli endret.

Kontaktinfo
Prosjektleder RAV 2017        
Helge Gjørven   tlf: 90 64 21 26   E-post:  helge.gjorven@ue.no 

Leder Sett Sjøbein                
Janita Århaug   tlf: 92 25 09 70   E-post:  janita.arhaug@fhf.no

Clarion Hotel Energy
Telefon: +47 51 34 78 00
E-post:  cl.energy@choice.no