Ringer av vann - Nasjonal finale

UE Norge · 16.januar - 18.januar 2017

Ringer av vann

Ringer av vann arrangeres av Sett Sjøbein og Ungt Entreprenørskap på vegne av Nærings- og fiskeridepartementet. Høsten 2016 har over 3000 elever deltatt på oppfinnercamper i hele landet, og ett lag med inntil 5 elever fra hvert fylke får delta på finalen i Trøndelag 16. - 18. januar 2017. 

87 elever og 17 lærere er påmeldt. Velkommen til registrering på Scandic hotell i Stjørdal, mellom 11.00 og ca 12:30 (til alle har ankommet).

Ta kontakt med Helge Gjørven om dere lurer på noe, eller om dere er seint ute til registrering, mobil 906 42 126, epost helge@ue.no 

Målet med satsingen er at unge skal lære mer om sjømatnæringa, og bidra med nye løsninger for fremtidens sjømatnæring.

Introduksjonsfilmen fra Ungt Entreprenørskap: https://youtu.be/VzA4NwDTq5c

Fiskeriministeren gir de unge utfordringen i denne filmen.

Denne siden vil bli oppdatert og justert frem mot, og under arrangementet.

Mandag 16. januar

Sted:  Scandic Hell 

11:00-ca 12:30         Registrering på hotellet, Scandic Hell
12:00-12:45 Bussavgang til Trondheim - Fagdag Sjømat for fremtiden.
Tre busser går etter hver som de blir fyllt opp
12:30-13:40 Lunsj i Trondheim for alle som rekker avreise fra hotellet innen 12.30
16:00 - 16:45 Busstur tilbake til hotellet, innsjekking og pause
18:30 - 18:45 Ice-breaking v/Malin Øiseth, Ungt Entreprenørskap
18:45 - 19:25 Fagtema: Norges Sjømatråd v/prosjektleder Matias Hana
19:30                   Middag på hotellet

 

Tirsdag 17. januar

Sted:  Scandic Hell og Ole Vig videregående skole

Hotellfrokost 07:00 - 08:30

08:30-09:50 Kreativ oppstart og veien til finalen v/Helge Gjørven og Malin Øiseth, Ungt Entreprenørskap
10:00-11:00 Åpning av Sjømatdagene 2017
Offentliggjøring av oppdraget v/Fiskeriminister Per Sandberg
11:15-11:30   Buss fra Scandic Hell til Ole Vig vgs
11:45 Oppstart Innovasjonscamp i skolens auditorium
13:00 Lunsj på Ole Vig vgs
12:00-23:00   Gruppearbeid med veiledning og pitchekurs. Middag og kvelds på skolen
17:00 Middag
21:00 Kvelds

Arbeidet fortsetter i sene nattetimer for de som ønsker. Overnatting på skolen.
Lærere/skoleledere gjennomfører eget kurs med Sett Sjøbein ca kl 11:30 - 16:00.
Lærere/skoleledere overnatter på Quality Airport Hotel Værnes

 

Onsdag 18. januar

Sted:  Ole Vig videregående skole og  Scandic Hell 

06:30                    Vekking
07:30 Frist rydding av overnattingsrom
07:30 Frokost
08:00 Frist innlevering av løsningsforslag
10:30 Frist innlevering av presentasjonsmateriell
10:45-12:00   Presentasjoner av løsninger for jury
12:00                      Lunsj
13:00 Buss fra Ole Vig vgs til Scandic Hell
13:30-14:15   Finale Ringer av vann som del av Sjømatdagene 2017
14:15-14:30   Premieutdeling v/statssekretær Roy Angelvik, Nærings- og fiskeridepartementet
14:30                    Hjemreise

Programmet kan bli endret.

Kontaktinfo
Prosjektleder RAV 2017       
Helge Gjørven   tlf: 90 64 21 26   E-post: helge.gjorven@ue.no 

Leder Sett Sjøbein               
Janita Århaug   tlf: 92 25 09 70   E-post: janita.arhaug@fhf.no

Quality Airport Hotell Værnes
Kjøpmannsgate 20   tlf: 74 80 45 00

Ole Vig Videregående skole   
Gymnasgata 2   tlf: 74 11 44 00

Ankomst og registrering

Deltagerne ankommer Stjørdal, Scandic Hell mandag 16. januar via buss, bil, tog eller fly. Lærere og elever sørger selv for transport til Scandic Hell som ligger i gangavstand til Trondheim Lufthavn, Værnes. Det er også gratis Shuttelbuss fra flyplassen til hotellet. 

Innovasjonscampen starter med registrering av lag (elever/lærere) i resepsjonen på hotellet mellom kl. 11.00 – 12:15 mandag. Vi håper alle ankommer innen 12:30, men venter til 12:45 om noen er forsinket. Møt oss i resepsjonen. Vi starter med fagdag Sjømat og tur til Trondheim.

Overnatting
Elever og lærere/skoleledere overnatter første natt på Scandic Hell. Ungt Entreprenørskap har laget liste over hvilke elever som skal bo på rom sammen på hotellet. Elever blir plassert på 2- eller 3-mannsrom. De aller fleste deler rom med elever fra samme skole, og samme kjønn. Noen få må dele rom med andre av samme kjønn, men fra annen skole. Liste fås ved registreringen. 

Andre natt er på Ole Vig videregående skole (i sovesal). Ungt Entreprenørskap sørger for nattevakter. Det er garderober og dusjer som elevene kan benytte.  

Overnatting på skolen er en del av innovasjonscampen og en forutsetning for å delta. Om noen av helt spesielle grunner ikke har mulighet til dette må dette søkes til prosjektleder ved påmelding, eller senest 3. januar.

Lærere/UE-ansatte overnatter på Quality Airport Hotel Værnes tirsdag til onsdag.

Adresser

Scandic Hell
Sandfærhus 22
Hell

Tlf:  +47 74844800

HUSK å ta med
Hver enkelt elev må ta med seg:

  • Egen sovepose og liggeunderlag
  • Toalettmappe
  • Håndkle
  • Lommepenger
  • Evt. medisiner

Laget må ta med seg:

  • Minimum 1 PC/MAC med strømadapter 

Elevene har selv ansvar for eget utstyr og verdisaker. Under arrangementet anbefaler vi at elevene tar med seg verdisaker når de forflytter seg fra ett rom til et annet. Soveposer/tøy kan ligge i sovesalen.

Aktiviteter: Mer info om aktiviteter kommer nærmere arrangementet om deltagerne trenger å forberede seg eller ta med noe spesielt til disse. 

HMS og tilsyn

Ungt Entreprenørskap vil ha tilsyn med elevene under hele arrangementet. Vi har utarbeidet rutiner for HMS som alle ansatte på arrangementet kjenner godt. Vi har kontaktinformasjon til alle lærere.
  

Måltider
Alle måltider som står oppført i programmet er dekket. Eventuelle kostnader til frukt, kjeks, brus, sjokolade etc. må dekkes av hver enkelt deltager.
I påmeldingsskjemaet har UE fylke fylt inn opplysninger om evt. allergier/sykdommer. Vi har tatt hensyn til allergier/sykdommer ved bestilling av mat. Allergivennlig mat er tilgjengelig for de som på forhånd har meldt inn dette.
  

Internett
Internett er tilgjengelig både på hotellet og på Ole Vig videregående skole.
  

Presse
Arrangementet kan være av interesse for media. Vi åpner døren for media og vil la dem slippe til for å intervjue arrangør, deltakere, dommere, veiledere, og for å ta bilder. Dersom enkeltdeltakere ikke ønsker å bli intervjuet/tatt bilde av, må beskjed gis til Ungt Entreprenørskap.
  

Butikker
Hotellet ligger i nærheten av kolonialbutikk.
Ole Vig videregående skole ligger i Stjørdal sentrum og har butikker tilgjengelig i nærheten.
  

Rydding
Det er viktig at elevene til en hver tid tar ansvar for at området der de oppholder seg i er rent og ryddig. Før elevene reiser, må elevene rydde og alle personlige eiendeler tas med.
  

Hjemreise
Arrangementet er ferdig rett etter prisutdelingen (ca. kl. 14.30) onsdag 18. januar. Deltagerne ordner selv transport hjem.
  

Kontaktpersoner i Ungt Entreprenørskap
Helge Gjørven,  helge.gjorven@ue.no, tlf: 906 42 126 - Prosjektleder

Oppdraget kan lastes ned i menyen til høyre. Der finner du også mal som kan brukes når dere skal utarbeide løsningsforslaget

 

Når oppdraget er løst skal det leveres her. NB! Husk å lagre løsningen med gruppenummer (eks Gruppe 14 løsningsbeskrivelse)Frist for innlevering: onsdag 18. jan kl 08:00

Presentasjonsmateriell dere bruker i finalerunden skal leveres her Frist for innlevering av presentasjonsmateriell er onsdag 18 januar kl 09:00