Studentbedrift

Har du lyst til å være med på en opplevelse som vil endre deg for alltid? Studentbedrift er en slik mulighet.

Alt du trenger å vite om oppstart, registrering, drift og avvikling står i SB-materiellet. Lykke til!

Forside studentbedrift

Gjennom Studentbedrift får du en praktisk tilnærming der du får kjenne på utfordringer som må løses for å komme videre. Du vil få mulighet til å lære om business i praksis og teste din egen forretningsidé i det virkelige markedet.

Kanskje du til og med møter en medstudent som du kan drive bedriften videre med etter at studiene er over? Gjennom å drive en Studentbedrift får man øvd seg på å være vågal, å tenke nytt og annerledes og å utvikle djervhet. Forretningsplan, pitching, nettverksbygging og spennende mennesker er alle opplevelser og erfaringer du får med deg videre.

Studentbedrift er utviklet i nært samarbeid med Skatteetaten, Brønnøysundregistrene, bedrifter og organisasjoner – for å gi deg ferdigheter og kompetanse som er etterspurt av arbeids- og næringslivet.

Studentbedriften din skal ha rådgivning fra en mentor fra arbeids- og næringsliv, og en veileder ved høyskolen eller universitetet. I tillegg får du hjelp og støtte av ditt lokale UE-kontor.

SB-materiellet leder dere gjennom oppstart og registrering, etablering, drift og avvikling.

NM for Studentbedrifter arrangeres hvert år i begynnelsen av juni. Her møtes landets beste studentbedrifter for å konkurrere, dele erfaringer og bygge nettverk. Under NM får du møte andre studenter, jurymedlemmer, aktører i virkemiddelapparatet, business angels, gründere og foredragsholdere. Vinneren av NM får representere Norge i JA-YE Europe Enterprise Challenge i begynnelsen av juli.

NM for Studentbedrifter 2017 vil bli arrangert 6.-7.juni, se mer informasjon her.

Se bilder og annet relevant stoff på facebooksiden

Lurer du på hvordan du kan kvalifisere deg til å delta i NM? Ta kontakt med UE i ditt fylke.

I løpet av skoleåret inviterer UE til ulike møteplasser med fokus på kompetanseutvikling og nettverksbygging. Følg med i kalenderen som gjelder for UE i ditt fylke.

KVINNER - AMBISJONER - NETTVERK

KAN-programmet står for kvinner, ambisjoner og nettverk. Programmet gir deg som jente bedre selvinnsikt, økt selvtillit og inspirerer til å ta lederstillinger og styreverv.

KAN-programmet har vært arrangert årlig og har vært et tilbud til kvinnelige studenter i høyere utdanning som driver Studentbedrift, eller som planlegger å komme i gang med oppstart av egen bedrift.

Tidligere deltakere fremhever verdien av å møte ledere med lang erfaring fra næringslivet, at de blir tryggere på seg selv og får et større nettverk av likesinnede studenter med like ambisjoner:

KAN har gitt meg en helt ny selvtillit og troen på meg selv! Jeg kommer hjem med mange nye bekjentskap, veldig mye god kunnskap og enda større ambisjoner, mer motivasjon og nysgjerrighet på veien videre! Jeg anbefaler virkelig alle som har mulighet til å melde seg på KAN!
Se  her for å se program med mer fra KAN 2016. KAN vil ikke bli arrangert i 2017.

 

KAN - Kvinner, ambisjoner, nettverk